Ukraina avviser påstander om angrep i Russland

Rakettangrepene mot Kyiv vil bli trappet opp, advarer Russlands forsvarsdepartement og begrunner dette med påståtte ukrainske angrep på russisk territorium.

Publisert
Sist oppdatert

Russerne hevder at Ukraina har gjennomført flyangrep mot boliger i en grenseregion. Sju personer skal ha blitt skadd.

Ukrainas sikkerhetstjeneste SBU avviser at de har skutt mot russisk territorium, og sier Russlands påstander om dette er falske anklager.

Hendelsen var planlagt av Russland som en provokasjon, skriver SBU på Facebook fredag. Dagen før hevdet Russland at Ukraina hadde såret sju sivile, inkludert et lite barn, i bombardement rettet mot grenseregionen Brjansk. Ifølge russerne brukte ukrainske styrker helikopter i angrepet.

– Antall rakettangrep mot Kyiv og omfanget av dem vil øke som svar på ethvert terrorangrep eller sabotasje utført av nasjonalistregimet i Kyiv mot russisk territorium, sier departementet. De sier samtidig at de har truffet et militæranlegg som ble brukt til å bygge og reparere luftvernsystemer utenfor den ukrainske hovedstaden.

Den ukrainske etterretningen har lagt ut lydopptak som skal bevise at de russiske beskyldningen er ubegrunnet. Det har foreløpig ikke kommet noen uavhengig bekreftelse på at opptaket er ekte.

Russland har gjentatte ganger klaget på påståtte ukrainsk angrep i grenseområdene. De har også truet med å gjengjelde ved å trappe opp angrepene mot Kyiv.

Også i Belgorod hevder lokale myndigheter at byen er utsatt for artilleriild fra ukrainsk side.

(NTB)

OVERRASKENDE FUNN: Ukrainas forsvarsdepartement gjorde et overraskende funn i en russisk drone. Video: Ukrainas forsvarsdepartement. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer