Ukraina anklager Shell for å ta imot «blodpenger» fra Russland

Ukraina hevder oljegiganten Shell tar imot russiske «blodpenger», men selskapet mener det ikke strider mot sanksjoner å fortsette eksporter av russisk gass.

Olje- og gassgiganten Shell sto for en åttendedel av russisk gasseksport via skipsfarten i fjor til tross for løfter om å stanse all handel med Russland, ifølge organisasjonen Global Witness. Illustrasjonsfoto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB
Olje- og gassgiganten Shell sto for en åttendedel av russisk gasseksport via skipsfarten i fjor til tross for løfter om å stanse all handel med Russland, ifølge organisasjonen Global Witness. Illustrasjonsfoto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Rådgiver for Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, Oleg Ustenko, anklager derimot Shell for å ta imot blodpenger fra Russland ved å fortsette eksporten.

Shell offentliggjorde for over et år siden planer om å stanse handelen med Russland som følge av krigen i Ukraina. Likevel sto det britiske selskapet for en åttendedel av russisk gasseksport via skipsfarten i 2022, ifølge en analyse fra organisasjonen Global Witness, melder BBC.

Oljegiganten hevder dette skyldes «langsiktige kontraktmessige forpliktelser» og at det ikke er i strid med sanksjoner mot Russland.

– Det er et dilemma mellom det å legge press på den russiske regjeringen over dets grusomheter i Ukraina og å sikre stabile, sikre energiforsyninger, sier en talsperson for Shell til rikskringkasteren.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer