Ukraina: 18 drept i rakettangrep mot Odesa

18 mennesker er drept i russiske rakettangrep mot en boligblokk og et fritidssenter i Odesa-regionen sør i Ukraina, ifølge landets myndigheter.

Brannmannskaper forsøker å slukke en brann i boligblokka som ble rammet av et rakettangrep. Foto: Ukrainas redningstjenester / AP / NTB.
Brannmannskaper forsøker å slukke en brann i boligblokka som ble rammet av et rakettangrep. Foto: Ukrainas redningstjenester / AP / NTB. Vis mer
Publisert

Ukrainske redningstjenester opplyser at 14 ble drept i angrepet på boligblokka, mens tre mennesker, blant dem et barn, ble drept i angrepet på fritidssenteret. Senere er det samlede dødstallet oppjustert til 18, skriver president Volodymyr Zelenskyjs rådgiver Oleksij Arestovytsj på Twitter.

– Dere kan bare vente på svaret. Dere trenger ikke vente lenge, skriver han i et budskap til Russland.

I tillegg er minst 30 såret, ifølge en melding fra ukrainske nødetater.

Sju personer er reddet ut i live, blant dem tre barn, opplyses det videre.

Sergej Bratsjuk, som er talsmann for militæradministrasjonen i Odesa-regionen, sier at rakettangrepet ble utført fra et fly over Svartehavet. Rakettene slo ned i havnebyen Bilhorod-Dnistrovskyj.

Store skader

To raketter ble brukt i angrepet, ifølge den ukrainske hærens sørlige kommandosentral. Den ene raketten traff en ni etasjer høy boligblokk. Deler av blokken ble delvis ødelagt. Den andre raketten traff et fritidssenter, ifølge uttalelsen.

Bilder som er lagt ut av redningstjenesten på Twitter viser det som tilsynelatende er store skader på både boligblokka og fritidssenteret.

Odesa-regionen sørvest i Ukraina er strategisk viktig. Regionen huser den historiske havnebyen ved samme navn.

Rakettangrepet fant sted etter at russiske styrker torsdag forlot stillingene sine på Slangeøya, som ligger utenfor Odesa-regionens kyst.

Mange sivile drept

Russiske styrker ble tidligere i uken anklaget for et angrep på et kjøpesenter i Krementsjuk, der minst 18 sivile ble drept.

Russland har nektet for å stå bak dette angrepet, men blant annet Human Right Watch mener å ha dokumentert at det var et russisk angrep.

Et stort antall mennesker er blitt drept i angrep på boligblokker, sykehus og annen sivil infrastruktur siden Russland gikk til krig mot Ukraina i februar. Moskva nekter for å stå bak angrep på sivile.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer