Uklart hvem som angrep flybase i Irak

Pentagon vet ennå ikke hvem som sto bak onsdagens rakettangrep mot Ain al-Asad-basen i Irak, der det befinner seg rundt 30 norske soldater.

USA vet ennå ikke hvem som sto bak rakettangrepet mot Ain al-Asad-basen i Irak sist onsdag, sier forsvarsminister Lloyd Austin. Foto: AP/NTB
USA vet ennå ikke hvem som sto bak rakettangrepet mot Ain al-Asad-basen i Irak sist onsdag, sier forsvarsminister Lloyd Austin. Foto: AP/NTB Vis mer
Publisert

En sivilt ansatt amerikaner døde i angrepet, da det ble skutt ti raketter mot den store fly- og dronebasen.

– Vi vil forsikre oss om at vi forstår hvem som hadde ansvaret for dette, sier USAs forsvarsminister Lloyd Austin til ABC News.

– Budskapet til dem vil være at de må regne med at vi kommer til å gjøre det som er nødvendig for å forsvare oss selv, fortsetter han.

– Dersom vi ser et behov for å angripe, så kommer vi til å gjøre det på et tidspunkt og et sted vi selv velger, sier Austin.

Hevnangrep

Minst 22 iranske militssoldater ble i forrige uke drept i et amerikansk angrep i Syria, og mye tyder på at angrepet mot Ain al-Asad-basen var et svar på dette.

Basen ble også utsatt for et rakettangrep i januar i fjor, da åpenbart som hevn for at USA få dager tidligere hadde likvidert den iranske generalen Qasem Soleimani i et droneangrep i Bagdad.

MQ-9 Reaper-dronen som drepte Soleimani ble sendt fra Ain al-Asad-basen.

Uklart

De rundt 30 norske soldatene ved Ain al-Asad-basen inngår i Operation Inherent Resolve (OIR), den USA-ledede koalisjonen som siden 2014 har bistått landet med å bekjempe den ytterliggående islamistgruppa IS.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer