UDs globale reiseråd forlenges til 15. mai

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige, til alle land. Nå blir rådet forlenget med en måned.

Utenriksminister Ine Eriksen søreide. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Utenriksminister Ine Eriksen søreide. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Dette er fortsatt ikke tiden for å reise. Regjeringen forlenger det globale reiserådet til 15. mai, og det kan bli forlenget. I dagens smittesituasjon er det ikke forsvarlig å gjøre lettelser eller avskaffe det globale reiserådet, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) i en pressemelding.

Hun sier det er for tidlig å si noe om hvor lenge reiserådet vil bli forlenget.

– Men vi oppfordrer ingen til å planlegge for å reise som normalt på våren og forsommeren, sier Eriksen Søreide.

Faktorene som ligger til grunn for vurderingen, er den globale smittesituasjonen, nye koronatiltak knyttet til utbruddet av mutert virus, kapasiteten i helsevesenet i andre land og andre lands reiserestriksjoner.

Eriksen Søreide mener det også er for tidlig å si noe om situasjonen til sommeren.

– Det er fortsatt en uforutsigbar situasjon for reisende, med strenge restriksjoner i mange land og høye smittetall. I tillegg vil smittetall, sykdomsbyrde og vaksinedekning i Norge og utlandet avgjøre hvor lenge vi skal ha det globale reiserådet, sier hun.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer