Polititjenestemenn og prester i en av kirkene som ble rammet av bombeangrep i Negombo, Sri Lanka. Foto: NTB scanpix /Reuters
Polititjenestemenn og prester i en av kirkene som ble rammet av bombeangrep i Negombo, Sri Lanka. Foto: NTB scanpix /Reuters Vis mer

Strømmestiftelsen

Udetonert bombe skal ha blitt funnet like ved kontoret til norsk organisasjon

I en kirke like ved kontoret til Strømmestiftelsen i Colombo på Sri Lanka skal det søndag ha blitt funnet en udetonert bombe.

Publisert

– Kirken er 500 meter fra kontoret, så dersom den hadde gått av så hadde den ikke nådd kontoret. Men det var veldig spesielt å snakke med mine kollegaer klokken 7 norsk tid, for da hadde ikke lederen min fått tak i alle de ansatte, sier generalsekretær i Strømmestiftelsen Kristine Storesletten Sødal.

Myndighetene på Sri Lanka har så langt ikke bekreftet opplysningene om det som skal være en udetonert bombe.

Totalt har organisasjonen, som har hovedkontor i Kristiansand, ni ansatte i Colombo. Ifølge Sødal er alle de ansatte trygge, i tillegg til at ingen har hatt nær familie som er berørt. I tiden framover vil de ansatte bli fulgt opp.

– Jeg vil følge opp med samtaler. Borgerkrig er en del av deres historie, og selv om dette er terror, så kan det å vokse opp med krig vekke mange minner. De ansatte skal ha hjemmekontor i to dager, samt at de ikke skal reise på en uke, sier hun før hun presiserer at de vil se an situasjonen videre.

I hovedsak driver Strømmestiftelsen med jobbskapning, yrkestrening, rettighetsarbeid, og selvhjelpsgrupper (landsbybaserte organisasjoner) på Sri Lanka, ifølge deres egen nettside , skriver Fædrelandsvennen som først omtalte saken.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.