Strømmestiftelsen

Udetonert bombe skal ha blitt funnet like ved kontoret til norsk organisasjon

I en kirke like ved kontoret til Strømmestiftelsen i Colombo på Sri Lanka skal det søndag ha blitt funnet en udetonert bombe.

Polititjenestemenn og prester i en av kirkene som ble rammet av bombeangrep i Negombo, Sri Lanka. Foto: NTB scanpix /Reuters
Polititjenestemenn og prester i en av kirkene som ble rammet av bombeangrep i Negombo, Sri Lanka. Foto: NTB scanpix /Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Kirken er 500 meter fra kontoret, så dersom den hadde gått av så hadde den ikke nådd kontoret. Men det var veldig spesielt å snakke med mine kollegaer klokken 7 norsk tid, for da hadde ikke lederen min fått tak i alle de ansatte, sier generalsekretær i Strømmestiftelsen Kristine Storesletten Sødal.

Myndighetene på Sri Lanka har så langt ikke bekreftet opplysningene om det som skal være en udetonert bombe.

Totalt har organisasjonen, som har hovedkontor i Kristiansand, ni ansatte i Colombo. Ifølge Sødal er alle de ansatte trygge, i tillegg til at ingen har hatt nær familie som er berørt. I tiden framover vil de ansatte bli fulgt opp.

– Jeg vil følge opp med samtaler. Borgerkrig er en del av deres historie, og selv om dette er terror, så kan det å vokse opp med krig vekke mange minner. De ansatte skal ha hjemmekontor i to dager, samt at de ikke skal reise på en uke, sier hun før hun presiserer at de vil se an situasjonen videre.

I hovedsak driver Strømmestiftelsen med jobbskapning, yrkestrening, rettighetsarbeid, og selvhjelpsgrupper (landsbybaserte organisasjoner) på Sri Lanka, ifølge deres egen nettside , skriver Fædrelandsvennen som først omtalte saken.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer