UD vil hente nordmenn i Israel hjem

Norge setter nå opp et fly som kan bistå med å frakte norske statsborgere hjem fra flyplassen Ben Gurion i Tel Aviv, melder Utenriksdepartementet.

Utenriksminister Anniken Huitfeldt sier et team fra departementet har reist til Ben Gurion-flyplassen i Israel for å bistå i arbeidet med å evakuere nordmenn. Foto: Annika Byrde / NTB
Utenriksminister Anniken Huitfeldt sier et team fra departementet har reist til Ben Gurion-flyplassen i Israel for å bistå i arbeidet med å evakuere nordmenn. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Vi setter i dag opp et norsk fly som kan ta med nordmenn hjem til Norge. Vi har jobbet fram denne løsningen sammen med Norwegian over de siste dagene, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt i en pressemelding onsdag.

– Sikkerhetssituasjonen i Israel og i de palestinske områdene er svært krevende. Det har gjort det vanskelig for norske statsborgere å reise ut. Derfor tilbyr nå regjeringen denne muligheten, sier hun.

– Vi har nettopp sendt ut melding til registrerte norske borgere, og informert om muligheten til å være med på denne flygningen. Flyet vil etter planen gå fra Ben Gurion i løpet av kvelden, sier hun.

Norske statsborgere som ønsker å benytte denne muligheten til å evakueres mot egenbetaling, er blitt bedt om å sende epost til UD.

Det er Utenriksdepartementet som koordinerer evakueringen, og et team fra UD er reist til Ben Gurion-flyplassen for å bistå i arbeidet.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer