UD: Norge har ikke avsluttet evakueringen fra Kabul

Tross økt terrorfare ved flyplassen i Kabul har ikke Norge stanset forsøkene på å evakuere folk fra byen.

Publisert
Sist oppdatert

Det bekrefter Utenriksdepartementet (UD) på spørsmål fra NTB.

Torsdag sendte UD ut en advarsel til norske borgere i Kabul. De ble bedt om å holde seg unna flyplassen som følge av økt terrorfare.

Samtidig opplyser flere land at de nå har stanset sine evakueringsoperasjoner. Dette gjelder Nederland, Belgia, Polen og Danmark. Den franske evakueringen avsluttes senest fredag, og samme dag blir trolig det tyske nærværet på flyplassen i Kabul avsluttet, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Advarer om økt fare for terrorangrep

UD sendte torsdag formiddag ut en melding til alle som har registrert seg, om at de må bevege seg vekk fra eller holde seg unna flyplassen.

– UD har mottatt troverdig informasjon om økt fare for terrorangrep mot flyplassen i Kabul. Vi oppfordrer mottakere av denne meldingen til å bevege seg bort fra flyplassen og til et tryggere sted, med mindre du får annen beskjed i direkte kontakt med norske myndigheter. Dersom du befinner deg et annet sted enn på flyplassen, bes du om ikke å bevege deg mot flyplassen og avvente ny beskjed, skriver UD.

Ved Forsvarets operative hovedkvarter får NTB bekreftet at de støtter UD i evakueringsprosessen ved flyplassen.

– Jeg bekrefter at det ble mottatt en terrortrussel i går ettermiddag/kveld. De norske og allierte har pågående arbeid med å kartlegge hvor denne trusselen kommer fra, og det er iverksatt arbeid for å tilpasse seg denne endrede situasjonen, sier talsmann, oberstløytnant Ivar Moen, ved FOH til NTB.

Han overlater til UD å kommentere hvilke konsekvenser trusselsituasjonen har for det pågående evakueringsarbeidet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer