UD: Ingen nordmenn ut av Gaza i dag

Ingen norske statsborgere står på listen for utreise fra Gaza til Egypt søndag. Lørdag fikk 112 norske borgere og personer med tilknytning til Norge dra.

212 personer med tilknytning til Norge har passert grenseovergangen i Rafah. Foto: Hatem Ali / AP / NTB
212 personer med tilknytning til Norge har passert grenseovergangen i Rafah. Foto: Hatem Ali / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

– Vi har dessverre ingen informasjon om når neste mulighet for norske statsborgere vil være, skriver Utenriksdepartementet i en epost til NTB.

De opplyser at ingen nordmenn står på listen for utreise ved Rafah-overgangen søndag. Rundt 60 nordmenn befinner seg fortsatt inne i det krigsherjede området.

Lørdag kunne 112 personer med tilknytning til Norge krysse grensen ved Rafah og inn til Egypt.

Totalt har 212 personer med tilknytning til Norge kommet seg ut fra det krigsherjede området siden onsdag. De aller fleste er norske statsborgere, mens noen er utlendinger med oppholdstillatelse i Norge, og noen er foreldre eller søsken av norske barn, og reiser sammen med disse.

Personer som sto på listene for utreise tidligere i uken, men ikke har krysset grensen, kan likevel krysse grensen i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer