UD: Ingen nordmenn ut av Gaza i dag

Nordmennene som befinner seg på Gazastripen, får heller ikke mandag slippe inn i Egypt, opplyser Utenriksdepartementet (UD).

En stor røyksky stiger opp etter et israelsk luftangrep på Gazastripen søndag. Foto: Leo Correa / AP / NTB
En stor røyksky stiger opp etter et israelsk luftangrep på Gazastripen søndag. Foto: Leo Correa / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

De rundt 250 norske statsborgerne som befinner seg på Gazastripen, står ikke på listen over utenlandske statsborgere som mandag får tillatelse til å forlate Gaza inn til Egypt, opplyser pressetalsperson Ane Haavardsdatter Lunde i Utenriksdepartementet til NTB.

Hun opplyser videre at norske myndigheter er i kontakt med israelske og egyptiske myndigheter om arbeidet med å få nordmennene ut.

Mandag har 80 svenske statsborgere fått tillatelse til å forlate Gaza, ifølge det svenske utenriksdepartementet. Personene det gjelder, har fått beskjed om dette via SMS og epost. To danske borgere slapp over grensa ved Rafah søndag. Ytterligere tre venter på å få dra, opplyser dansk UD.

Søndag opplyste norsk UD at de hadde mottatt informasjon om at en norsk statsborger skal være død på Gazastripen. De har ikke fått bekreftet det av palestinske helsemyndigheter og kan derfor ikke gi en endelig bekreftelse på at personen er død, men er i kontakt med pårørende. Lunde opplyser mandag at de arbeider videre med å undersøke informasjonen.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer