UD bekrefter Norges rolle i Venezuela-samtaler

Utenriksdepartementet sier at Norge vil tilrettelegge for forhandlinger mellom regjeringen og opposisjonen i Venezuela som har som mål å starte opp i Mexico.

Venezuelas president Nicolás Maduro snakker på en pressekonferanse tidligere denne uken. Foto: Matias Delacroix / AP / NTB
Venezuelas president Nicolás Maduro snakker på en pressekonferanse tidligere denne uken. Foto: Matias Delacroix / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utenriksdepartementet skriver på Twitter at regjeringen i Venezuela og opposisjonen er inne i den siste fasen av innledende samtaler, og at målet er å starte opp forhandlinger i Mexico, tilrettelagt av Norge.

Mexicos president Andrés Manuel López Obrador sa tidligere i august at landet skal være vertskap for samtaler, og at det var Norges forslag. Venezuelas president Nicolás Maduro sa også i juni at samtaler mellom regjeringen og opposisjonen etter planen skulle foregå i Mexico i august.

Dette er første gang norske myndigheter bekrefter Norges rolle.

Den venezuelanske regjeringen ønsker at den politiske situasjonen i landet stabiliserer seg og sanksjonene fjernes. Opposisjonen ønsker på sin side blant annet frie valg.

Norge har sendt flere delegasjoner til Venezuela i år, blant annet i februar og tidligere i sommer, for å kartlegge situasjonen.

Samtalene på Barbados i 2019 falt sammen etter at Maduro-regjeringen trakk seg da USAs daværende president Donald Trump skjerpet sanksjonene mot Venezuela.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer