UD: 114 norske borgere på vei fra Egypt til Norge

114 norske borgere og personer med nær tilknytning til Norge er om bord i et Norwegian-fly fra Kairo til Oslo. Disse kom seg ut av Gaza lørdag.

Mottakssenteret på Gardermoen sist lørdag. Foto: Lise Åserud / NTB
Mottakssenteret på Gardermoen sist lørdag. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Flyet har estimert landing klokken 20.20, sier kommunikasjonsrådgiver Helene W. Jensen i Avinor til NTB.

De 114 har blitt ivaretatt av norske myndigheter på et mottakssenter i Kairo etter at de krysset grensa, og ved ankomst Gardermoen vil de bli tatt imot av helsetjenesten og et mottaksteam fra Ullensaker kommune, skriver Utenriksdepartementet i en pressemelding.

Statssekretær Ellen Moen Rønning-Arnesen (Ap) i Helse- og omsorgsdepartementet vil være til stede på mottakssenteret på Oslo lufthavn Gardermoen når dette andre flyet med norske borgere som har kommet ut fra Gaza, lander i kveld.

80 norske borgere var om bord i flyet som landet på Gardermoen lørdag. Flere skal også ha valgt å ordne hjemreise fra Egypt på egen hånd, ifølge UD.

– Det store flertallet av dem som har bedt om bistand fra Utenriksdepartementet, er nå ute av Gaza – 217 norske borgere og personer med nær tilknytning til Norge. Det er jeg svært glad for. En stor andel av disse er barn som har levd med stor usikkerhet og under svært vanskelige forhold i lang tid, sier utenriksminister Espen Barth Eide (Ap).

Ifølge UD er det fortsatt i underkant av 60 norske borgere eller personer med nær tilknytning til Norge igjen i Gaza. Det er ulike grunner til at disse ikke har forlatt Gaza ennå.

– Utenriksdepartementet fortsetter å jobbe for at alle gjenværende norske borgere som ønsker det, skal få komme ut av Gaza så raskt som mulig, avslutter departementet.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer