Ubåt-søket: Varsler pressekonferanse etter funn

En fjernstyrt miniubåt har oppdaget vrakrester i søkeområdet nær Titanic-vraket, opplyser den amerikanske kystvakten, som koordinerer søket etter ubåten Titan.

Det er funnet vrakrester i området der det søkes etter den savnede ubåten Titan, som søndag startet et dykk ned til vraket av Titanic i Nord-Atlanteren. Arkivfoto: OceanGate Expeditions / AP / NTB
Det er funnet vrakrester i området der det søkes etter den savnede ubåten Titan, som søndag startet et dykk ned til vraket av Titanic i Nord-Atlanteren. Arkivfoto: OceanGate Expeditions / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Eksperter undersøker informasjonen, tilføyer kystvakten i en Twitter-melding torsdag. De varsler pressekonferanse om funnet torsdag klokken 21 norsk tid.

Vrakrestene ble funnet av en miniubåt som ble sendt ned til havbunnen fra et canadisk skip. En annen fjernstyrt miniubåt fra et fransk skip ble også sendt ned for å søke etter ubåten Titan, som har fem mennesker om bord.

Ubåten har vært savnet siden søndag. Morskipet mistet kontakt med den 6,7 meter lange ubåten snaut to timer etter at den startet et dykk ned til vraket av Titanic, som sank i 1912 og ligger på rundt 3800 meters dyp.

Ubåten hadde oksygen nok til opptil 96 timer, og det er anslått at den gikk tom for oksygen ved 11-tiden norsk tid torsdag.

Onsdag steg håpet da overvåkingsfly fra Canada fanget opp lyder under vann ved hjelp av sonarbøyer, men søk med miniubåter i det aktuelle området ga ingen resultater. Tjenestemenn påpekte også at lydene kan ha kommet fra en annen kilde enn Titan.

En ubåt som skulle ta turister med til vraket av Titanic har forsvunnet i Atlanterhavet, og mandag ble det iverksatt en stor lete- og redningsaksjon. Video: NTB, Kameraone. Reporter: Anabelle Bruun/Dagbladet TV. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer