Uåpnede bekymringsmeldinger var ikke kjent for barnevernet: - Alvorlig

De fleste barna i uåpnede bekymringsmeldinger fra politiet var kjent for barnevernet fra før av. Åtte barn i fire meldinger var ukjente for barnevernet.

Politidirektoratet opplyser at de fleste uåpnede bekymringsmeldingene som politiet har sendt til barnevernet via Altinn, omhandlet barn som barnevernet allerede visste om. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Politidirektoratet opplyser at de fleste uåpnede bekymringsmeldingene som politiet har sendt til barnevernet via Altinn, omhandlet barn som barnevernet allerede visste om. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

– Det er alvorlig. Gjeldende rutine er at bekymringsmeldinger skal sendes som brev til kommunene. I disse sakene er ikke politiets rutine fulgt, og det er beklagelig, sier avdelingsdirektør Bjørn Vandvik i Politidirektoratet.

Politidistriktene har de siste ukene gått gjennom alle sakene som ikke er åpnet.

– Gjennomgangen viser at 97 prosent av barn som er omhandlet i de uåpnede bekymringsmeldingene som ble sendt via Altinn, er kjent av barnevernet, sier Vandvik.

De berørte politidistriktene har nå fulgt opp sakene med kommune og barnevern.

I perioden 2018 til 2023 ble 172 bekymringsmeldinger sendt via Altinn, men ikke åpnet av mottaker, eller åpnet for sent. Av disse var 168 av saker likevel kjent for barnevernet.

– Selv om det kun er et fåtall bekymringsmeldinger som er sendt via Altinn som barnevernet ikke er kjent med, er én sak én sak for mye. Særlig når det gjelder sårbare barn, er det viktig at varsling skjer korrekt og når fram til barnevernet. Oppfølgingen av saken og ivaretakelse av rutiner vil ha høy prioritet fremover, sier Vandvik.

11. juli ble det kjent at flere bekymringsmeldinger som politiet har sendt via Altinn til barnevernet, ikke har nådd kommunene.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer