Vis mer

Tyver tegnet skjegg og maske i ansiktet - ble tatt av politiet

Men flere har fått oppmerksomhet for "dumskap". Er dette verdens dummeste tyver?

(upublisert) Opprettet


En 18 år gammel raner i USA bidro selv sterkt til at politiet fant og pågrep ham, da han tok en Snapchat-selfie med kvinnen han nettopp hadde ranet. Ranet fant sted onsdag forrige uke, og 18-åringen var en av tre gjerningsmenn som blant annet fikk med seg nøklene til en Chrysler, skriver VG.

Men i tillegg til å ta selfie med offeret utvekslet raneren og offeret også informasjon om hverandres Snapchat-kontoer, melder AP. Takket være selfien klarte politiet å spore opp mannen og pågripe ham.

Men han er langt fra den eneste kriminelle som har fått medieoppmerksomhet, rett og slett for å være dum: 


 1. Tvang offeret til å «vippse» over penger - og avslørte dermed seg selv


  FOTO: NTB Scanpix

  I juli 2015 ble en mann ranet av to personer i Visby i Sverige. Men da det viste seg at ransofferet ikke hadde penger, tvang en av ranerne mannen til å «swishe» over penger til en av ranerne, skriver svenske helagotland.se. Swish tilsvarer den norske mobilappen Vipps, som brukes til overføre penger til en annen person via mobilen.

  Men ranerne tenkte tydeligvis ikke på at navnet på mottakeren kommer opp når man overfører penger. Å finne ranerne ble dermed en enkel oppgave for politiet.


 2. Avslørt av en jevn sti av makaronisalat


  I november i fjor pågrep politiet i Mt. Morris i New York tre personer for innbrudd og tyveri, etter å ha fulgt et spor av makaronisalat. Kontoret til sheriffen i Livingston fortalte at innbruddstyver tok seg inn i en hamburgerrestaurant og stjal kassaapparatet, overvåkningsystemet og en bolle makaronisalat.

  - Langs veien lå deler av kassaapparatet, deler av overvåkningssystemet, gummihansker, penger og en jevn sti av makaronisalat, stod det i en uttalelse fra Sheriffens kontor, melder Huffington Post.

  Politiet arresterte de tre personene samme dag.


 3. Poserte med stjålne penger på Facebook


  Da en bank i Ashville i USA ble ranet i september i fjor, tok det ikke lang tid før politiet hadde siktet en 28 år gammel mann for ranet. For er det ett tidspunkt det er en dårlig ide å posere med masse penger på Facebook, er det når du mistenkes for å være bankraner. (Her kan du se bildene).

  På kjæresteparets delte Facebook-konto la de ut et bilde av mannen som lot som en stor pengebunke var en telefon, et hvor han lot som om han spiste en pengebunke og et hvor han smilte fra øre til øre med begge hendene fulle av penger, skriver CNN.

  Også kjæresten ble siktet etter at Facebookbildene nådde politiet.


 4. Stjal naboens gardiner og hang dem opp hos seg selv


  FOTO: NTB Scanpix

  En britisk innbruddstyv som stjal naboens gardiner, ble tatt da han hang dem opp i sitt eget vindu, skriver Daily Mail. Hendelsen fant sted i 2010, og mannen ble dømt til fengsel i to år og fire måneder for å ha begått sitt fjerde innbrudd.

  Naboen hadde flyttet ut av huset på grunn av et tidligere innbrudd, som ikke hadde noe med denne innbruddstyven å gjøre. Derfor var det få ting av verdi igjen i huset. Gardintyven fikk likevel også med seg dette byttet: verktøy, to askebeger i glass og lammestek fra fryseren.


 5. Tegnet på seg skjegg og «maske»


  FOTO: AP Photo/Carroll Police Department / NTB Scanpix

  To menn ble arrestert av politiet i Iowa i USA i 2009 etter at vitner fortalte at de hadde sett to personer med skjegg og «maske» tegnet på ansiktet, som holdt på å bryte seg inn i en leilighet.

  Politiet stoppet en bil som passet til beskrivelsen fra vitnene, og inne i bilen satt to menn med sorte pennestreker i ansiktet, skriver CNN. Å linke dem til forbrytelsen ble dermed en smal sak.

  Begge ble siktet for forsøk på innbrudd.


 6. Skjøt seg selv i foten og etterlot spor


  En mann ble pågrepet for innbrudd i byen Petropolis i Brasil i 2004, etter at politiet hadde fulgt blodspor fra innbruddsstedet og hjem til mannen. Ifølge politiet hadde mannen brutt seg inn i en bar flere dager tidligere og stjålet en TV. Senere brøt han seg inn i baren via taket, men falt og skjøt seg selv i foten, skriver CNN.

  Han dro uten å stjele noe og gikk rett hjem, men la ikke merke til at han etterlot seg blodspor hele veien til huset.


Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.