Tysklands utenriksminister lover rask prosess for svensk og finsk Nato-medlemskap

Med Sverige og Finland blir Nato en sterkere forsvarsallianse, sier Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock før Natos uformelle utenriksministermøte.

Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock lover en rask prosess for et eventuelt Nato-medlemskap for Finland og Sverige. Foto: Marcus Brandt/dpa via AP / NTB
Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock lover en rask prosess for et eventuelt Nato-medlemskap for Finland og Sverige. Foto: Marcus Brandt/dpa via AP / NTB Vis mer
Publisert

– Uformelt er ikke det ordet folk forbinder med Nato, men dette er en tid for å snakke åpent uten forberedte taler. Vi kan ende med å ta en avgjørelse som vi ikke tenkte kom til å skje i det 21. århundret, sa Baerbock da hun ankom møtet.

Utenriksministerne i forsvarsalliansen er søndag samlet for å snakke om Ukraina-krigen og mulig Nato-medlemskap for Sverige og Finland.

– Nato blir enda sterkere dersom de blir med. Også må vi gjøre det klart at vi gir sikkerhetsgarantier. Det må ikke være noen mellomfase, en gråsone, der statusen deres er uklar. Hvis disse landene bestemmer seg for å bli med, blir det en svært rask prosess, sa Baerbock.

Utenriksministrene fra Sverige og Finland og Tyrkia er også til stede under møtet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer