– Tyskland vil ikke stå i veien for polske Leopard-leveranser til Ukraina

Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock sier i et intervju søndag at Tyskland ikke vil hindre Polen i å sende tyskproduserte stridsvogner til Ukraina.

Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock sier Tyskland ikke vil stå i veien for at Polen leverer stridsvognene til Ukraina. Foto: Peter Dejong / AP / NTB
Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock sier Tyskland ikke vil stå i veien for at Polen leverer stridsvognene til Ukraina. Foto: Peter Dejong / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Foreløpig er ikke spørsmålet blitt stilt, men om vi ble spurt, ville vi ikke stått i veien, sa Baerbock i et intervju med den franske TV-stasjonen TF1.

Flere land ønsker å sende stridsvogner til Ukraina, men de tyskproduserte Leopard-stridsvognene kan i utgangspunktet ikke sendes videre uten tysk samtykke.

Tyskland har så langt ikke vært villig til å gi det, men Polen har truet med å sende stridsvognene uten å få godkjennelse fra Tyskland.

Blant annet har det vært spekulert på at Tyskland forutsetter at USA går med på å sende Abrams-stridsvogner. Det har Tyskland formelt avvist.

Ukraina har gjentatte ganger bedt om å få stridsvogner og sier det er helt nødvendig for å kunne bekjempe de russiske styrkene.

Tidligere på søndagen sa Frankrikes president Emmanuel Macron at han ikke vil utelukke muligheten for å sende franskproduserte Leclerc-stridsvogner til Ukraina.

Storbritannia har allerede bestemt seg for å sende 14 britiskproduserte Challenger 2-stridsvogner til Ukraina.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer