– Tyskland vil ikke stå i veien for polske Leopard-leveranser til Ukraina

Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock sier i et intervju søndag at Tyskland ikke vil hindre Polen i å sende tyskproduserte stridsvogner til Ukraina.

Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock sier Tyskland ikke vil stå i veien for at Polen leverer stridsvognene til Ukraina. Foto: Peter Dejong / AP / NTB
Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock sier Tyskland ikke vil stå i veien for at Polen leverer stridsvognene til Ukraina. Foto: Peter Dejong / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Foreløpig er ikke spørsmålet blitt stilt, men om vi ble spurt, ville vi ikke stått i veien, sa Baerbock i et intervju med den franske TV-stasjonen TF1.

Flere land ønsker å sende stridsvogner til Ukraina, men de tyskproduserte Leopard-stridsvognene kan i utgangspunktet ikke sendes videre uten tysk samtykke.

Tyskland har så langt ikke vært villig til å gi det, men Polen har truet med å sende stridsvognene uten å få godkjennelse fra Tyskland.

Blant annet har det vært spekulert på at Tyskland forutsetter at USA går med på å sende Abrams-stridsvogner. Det har Tyskland formelt avvist.

Ukraina har gjentatte ganger bedt om å få stridsvogner og sier det er helt nødvendig for å kunne bekjempe de russiske styrkene.

Tidligere på søndagen sa Frankrikes president Emmanuel Macron at han ikke vil utelukke muligheten for å sende franskproduserte Leclerc-stridsvogner til Ukraina.

Storbritannia har allerede bestemt seg for å sende 14 britiskproduserte Challenger 2-stridsvogner til Ukraina.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer