Tysklands helseminister vil ha et lovforbud mot såkalt terapi for å gjøre homofile til heterofile. Illustrasjonsfoto: AP / NTB scanpix
Tysklands helseminister vil ha et lovforbud mot såkalt terapi for å gjøre homofile til heterofile. Illustrasjonsfoto: AP / NTB scanpix Vis mer

Tyskland vil ha slutt på «kurering» av homofile

Tysklands helseminister Jens Spahn varsler et lovforbud mot såkalt konverteringsterapi for homofile.

Publisert

– Konverteringsterapi gjør folk syke og er ikke sunt, sier Spahn.

Han varsler nå et lovutkast som forbyr aktører å tilby slik «terapi» for å gjøre homofile til heterofile, trolig innen utgangen av året.

Spahn satte tidligere i år ned en ekspertgruppe som har foreslått et slikt lovforbud, noe Tysklands føderasjon av lesbiske og homofile (LSVD) ønsker velkommen.

– Vi krever et omfattende forbud. Særlig unge lesbiske, homofile, biseksuelle og transpersoner trenger denne beskyttelsen, sier LSVDs talsmann Markus Ulrich til avisen Augsburger Allgemeine.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.