Tyskland sliter med corona: Smitten har nådd kritisk grense igjen

Tyskland har ikke lykkes med å stanse spredning av coronaviruset, og det såkalte smittetrykket har på nytt steget til over 1.

Tyske myndigheter har lettet på tiltak, og landets bilindustri har startet opp igjen, men koronaviruset sprer seg fortsatt. Foto: AP / NTB scanpix
Tyske myndigheter har lettet på tiltak, og landets bilindustri har startet opp igjen, men koronaviruset sprer seg fortsatt. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Nærmere 173.000 har fått påvist smitte i Tyskland, som har registrert 7.667 coronarelaterte dødsfall.

Den siste uka er det påvist mellom 700 og 1.300 nye smittetilfeller daglig, og mandag ble det meldt at ytterligere 1.000 hadde testet positivt.

Det såkalte smittetrykket, også kjent som reproduksjonstallet, har på nytt passert 1. Det er en kritisk grense som viser at epidemien akselererer.

– Viruset har ikke forsvunnet, konstaterer Lars Schaade ved det statlige Robert Koch-instituttet.

Mange smittet

Tyskland har nesten like mange smittede som Frankrike, men over tre ganger så mange franskmenn er døde.

Det tyske helsevesenet var godt rustet til å ta imot coronapasienter, og myndighetene var også raskt ute med å innføre strenge tiltak og stenge ned store deler av landet.

Oppmuntret av lav smittespredning og relativt få dødsfall har landet den siste uka begynt å lempe på tiltakene, og både butikker, skoler og enkelte restauranter har fått lov til å åpne.

Delstatene bestemmer

Coronaviruset har imidlertid rammet svært ulikt i Tyskland, og statsminister Angela Merkel har derfor i stor grad overlatt beslutningen om gjenåpning til myndighetene i de 16 delstatene.

Regjeringen har imidlertid stilt et absolutt krav om at det ikke kan lempes på tiltak, eller at tiltak eventuelt må gjeninnføres, dersom flere enn 50 per 100.000 innbyggere får påvist smitte.

Myndighetene i hovedstaden Berlin vurderer fortløpende tre kriterier: Antallet nye smittetilfeller, smittetrykket og intensivkapasiteten ved sykehusene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer