Tyskland, Polen og Sverige utviser russiske diplomater

Tyskland, Polen og Sverige har hver utvist en russisk diplomat som svar på Russlands utvisninger før helgen.

Sveriges utenriksminister Ann Linde under et møte med sin russiske kollega Sergej Lavrov i Moskva tidligere denne måneden. Foto: Russlands utenriksdepartement / AP / NTB
Sveriges utenriksminister Ann Linde under et møte med sin russiske kollega Sergej Lavrov i Moskva tidligere denne måneden. Foto: Russlands utenriksdepartement / AP / NTB Vis mer
Publisert

Russland utviste fredag tre diplomater fra Sverige, Polen og Tyskland. Begrunnelsen var at de angivelig hadde deltatt i demonstrasjoner til støtte for den fengslede opposisjonslederen Aleksej Navalnyj.

Mandag valgte de tre landene å svare med samme mynt. De utviste én russisk diplomat hver.

Sveriges utenriksminister Ann Linde skriver på Twitter at en person fra den russiske ambassaden i Stockholm er blitt bedt om å forlate landet.

– Dette er en tydelig respons på den uakseptable beslutningen om å utvise en svensk diplomat som bare gjorde pliktene sine, legger hun til.

Utenriksdepartementet i Tyskland sier at beslutningen om å gjengjelde Russlands utvisning er tatt i samråd med Sverige, Polen og EU.

Den svenske diplomaten som er utvist fra Russland, deltok i en demonstrasjon i St. Petersburg 23. januar, ifølge russiske myndigheter. Ann Linde sier diplomaten kun observerte protesten.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer