Tyskland inngår milliardavtale med norsk rederi – skal erstatte russisk gass

Tyskland vil leie to spesialskip for mottak av flytende naturgass (LNG) fra det norske rederiet Höegh.

Statoils anlegg på Melkøya for mottak av gass fra Snøhvit-feltet. Herfra skal gass sendes videre til Tyskland for å erstatte norsk gass. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Statoils anlegg på Melkøya for mottak av gass fra Snøhvit-feltet. Herfra skal gass sendes videre til Tyskland for å erstatte norsk gass. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert

Skipsmeglere Aftenposten/E24 har vært i kontakt med, anslår at kontrakten kan være verdt et sted mellom 8–10 milliarder kroner for det norske rederiet.

Hvert av de to skipene som Tyskland skal leie fra Höegh LNG, kan årlig ta imot og sende videre rundt 6 milliarder kubikkmeter gass. Allerede fra kommende vinteren kan de to skipene erstatte 25 prosent av all gass tyskerne nå importerer fra Russland, skriver Aftenposten.

Tyskland vil leie fire spesialskip som kan ta imot flytende naturgass (LNG) til erstatning for russisk gass. To av disse skipene har Tyskland nå inngått avtale med det norske Höegh LNG om å leie i ti år fremover.

– Vi er veldig glade og beæret over å bli valgt av den tyske regjeringen til å støtte opp under Tysklands forsyningssikkerhet på energi, sier Höegh LNGs konsernsjef Thor Jørgen Guttormsen i en kort pressemelding.

Höegh LNG er eid med 50 prosent av den norske rederfamilien Höegh og 50 prosent av fond som er styrt av den amerikanske investeringsbanken Morgan Stanley.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer