Tyske klimaaktivister har avsluttet sultestreik

To tyske klimaaktivister som har sultestreiket utenfor Riksdagen i Berlin siden 30. august, avsluttet sultestreiken lørdag.

Klimaaktivisten Henning Jeschke (24) avsluttet lørdag en 26 dager lang sultestreik utenfor Riksdagen i Berlin. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB
Klimaaktivisten Henning Jeschke (24) avsluttet lørdag en 26 dager lang sultestreik utenfor Riksdagen i Berlin. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB Vis mer
Publisert

Lea Bonasera og Henning Jeschke var de siste av en gruppe aktivister som har sultestreiket for å presse politikerne til å gjøre mer for å håndtere klimaendringene. Gruppen krever blant annet en offentlig diskusjon med de tre statsministerkandidatene om klimaendringene og umiddelbare tiltak.

De fleste andre i gruppen avsluttet sultestreiken tidligere i måneden. Men Bonasera og Jeschke ville ikke gi seg, og tidligere på lørdag kunngjorde de at de også ville slutte å ta til seg drikke.

Først da sosialdemokratenes statsministerkandidat Olaf Scholz lørdag kveld lovte å holde en offentlig debatt med dem om klima i løpet av de nærmeste ukene, avsluttet de to sultestreiken.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer