Tysk soldat tiltalt: - Planla terror forkledd som asylsøker

En tysk soldat som er tiltalt for å planlegge terror på tysk jord, forkledd som syrisk asylsøker, møter for retten torsdag.

En tysk soldat står for retten mistenkt for å ha planlagt terrorhandlinger mot tyske politikere. Han opptrådte forkledd som asylsøker fra Damaskus uten på kunne ett ord arabisk. Bildet viser den føderale nasjonalforsamlingen i Berlin. Foto: AP / NTB
En tysk soldat står for retten mistenkt for å ha planlagt terrorhandlinger mot tyske politikere. Han opptrådte forkledd som asylsøker fra Damaskus uten på kunne ett ord arabisk. Bildet viser den føderale nasjonalforsamlingen i Berlin. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Den 32 år gamle Franco Albrecht er tiltalt for å ha planlagt alvorlige voldshandlinger mot staten, så vel bedrageri og ulovlig oppbevaring av våpen og eksplosiver.

Påtalemyndigheten sier at offiseren i den tyske hæren hadde forsynt seg med våpen og eksplosiver fra tyske depoter for å utføre terrorhandlinger mot ledende politikere, blant dem justisminister Heiko Maas.

Uten kjennskap til arabisk klarte han å opptre som en syrisk flyktning, og han planla å rette mistanke mot asylsøkere under etterforskningen av de påtenkte terrorhandlingene, sier påtalemyndigheten.

Albrecht brukte sminke for å få mørkere hudfarge, og han ble registrert av tyske myndigheter som David Benjamin, en kristen fruktselger fra Damaskus. I perioder fikk han 409 euro i måned i støtte fra den tyske stat.

Albrecht ble arrestert i 2017 da han forsøkte å hente fram en pistol fra nazitiden som han hadde gjemt på et toalett på den internasjonale flyplassen i Wien.

Hvis han blir kjent skyldig, risikerer han inntil ti års fengsel. Rettssaken er blitt utsatt mange ganger på grunn av uenighet om hvilken domsinstans den skal gå for. Saken vil pågå til august.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer