Tysk sjokk: - Så pinlig

For første gang på snaut 20 år gikk Tyskland på et tap i VM-kvalifiseringen. Nord-Makedonias 2-1-seier ryster den stolte fotballnasjonen få måneder før EM.

Joshua Kimmich (midten) reagerer med sinne etter at Tyskland slapp inn Nord-Makedonias 2-1-mål i VM-kvalifiseringen onsdag. Foto: Martin Meissner / AP / NTB
Joshua Kimmich (midten) reagerer med sinne etter at Tyskland slapp inn Nord-Makedonias 2-1-mål i VM-kvalifiseringen onsdag. Foto: Martin Meissner / AP / NTB Vis mer
Publisert

Onsdagens skrell ødela det som hadde vært en fin start på VM-jakten for Joachim Löws lag. Tyskerne kom til hjemmekampen i Duisburg med to strake seirer og optimisme.

0-6-ydmykelsen for Spania i fjor høst virket som et fjernt minne.

Men mot Nord-Makedonia snublet «Die Mannschaft» igjen. Plutselig var de vonde minnene tilbake, og timingen kunne neppe vært særlig verre. Om litt over to måneder EM-åpner tyskerne mot verdensmester Frankrike.

«Så pinlig» og «ufattelig», skriver storavisen Bild etter sjokktapet. Kicker nøyer seg med å slå fast at resultatet var «en ubehagelig overraskelse». «En tøff oppvåkning», meldte Frankfurter Allgemeine.

Trøtte bein

Löw selv slet med å forklare nederlaget kort tid etter sluttsignalet.

– Skuffelsen er enorm, og det er vanskelig å komme med en analyse nå, sa landslagssjefen til RTL før han likevel kom med en vurdering av kampen:

– Dette er vår egen feil. Vi så trøtte ut og hadde trengt flere friske bein. Vi gjorde for mange feil og lyktes ikke med å finne en vei gjennom deres lave forsvar.

Löw varslet nylig at han gir seg som Tyskland-trener etter sommerens EM. Han har hatt jobben siden 2006 med suksess i lange strekk (toppet med VM-gull i 2014), men de siste tre årene har vært røffe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer