Tysk sjokk: - Så pinlig

For første gang på snaut 20 år gikk Tyskland på et tap i VM-kvalifiseringen. Nord-Makedonias 2-1-seier ryster den stolte fotballnasjonen få måneder før EM.

Joshua Kimmich (midten) reagerer med sinne etter at Tyskland slapp inn Nord-Makedonias 2-1-mål i VM-kvalifiseringen onsdag. Foto: Martin Meissner / AP / NTB
Joshua Kimmich (midten) reagerer med sinne etter at Tyskland slapp inn Nord-Makedonias 2-1-mål i VM-kvalifiseringen onsdag. Foto: Martin Meissner / AP / NTB Vis mer
Publisert

Onsdagens skrell ødela det som hadde vært en fin start på VM-jakten for Joachim Löws lag. Tyskerne kom til hjemmekampen i Duisburg med to strake seirer og optimisme.

0-6-ydmykelsen for Spania i fjor høst virket som et fjernt minne.

Men mot Nord-Makedonia snublet «Die Mannschaft» igjen. Plutselig var de vonde minnene tilbake, og timingen kunne neppe vært særlig verre. Om litt over to måneder EM-åpner tyskerne mot verdensmester Frankrike.

«Så pinlig» og «ufattelig», skriver storavisen Bild etter sjokktapet. Kicker nøyer seg med å slå fast at resultatet var «en ubehagelig overraskelse». «En tøff oppvåkning», meldte Frankfurter Allgemeine.

Trøtte bein

Löw selv slet med å forklare nederlaget kort tid etter sluttsignalet.

– Skuffelsen er enorm, og det er vanskelig å komme med en analyse nå, sa landslagssjefen til RTL før han likevel kom med en vurdering av kampen:

– Dette er vår egen feil. Vi så trøtte ut og hadde trengt flere friske bein. Vi gjorde for mange feil og lyktes ikke med å finne en vei gjennom deres lave forsvar.

Löw varslet nylig at han gir seg som Tyskland-trener etter sommerens EM. Han har hatt jobben siden 2006 med suksess i lange strekk (toppet med VM-gull i 2014), men de siste tre årene har vært røffe.

Effektive

Veteranen Goran Pandev ga Nord-Makedonia ledelsen rett før pause. Fra straffemerket utlignet Ilkay Gündogan til 1-1 etter en time, men i sluttminuttene ble Elif Elmas en uventet matchvinner.

Tapet var Tysklands første i en VM-kvalifisering siden 1-5-kampen hjemme mot England i 2001.

– Dette skulle ikke ha skjedd. De var i nærheten av målet vårt to ganger og scoret to. Det var for lett for dem, sa Gündogan.

Han er tydelig på at Tyskland må skjerpe seg markant før EM.

– Vi må virkelig komme i toppform til slutten av mai, sa Manchester City-profilen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer