Tysk politi mistenker kobling mellom McCann-sak og savnet tysk jente

Tysk politi etterforsker en mulig kobling mellom britiske Madeleine McCanns forsvinning og en femåring som forsvant nordøst i Tyskland for fem år siden.

Kate and Gerry McCann med en etterlysningsplakat for datteren Madeleine i 2013. Bildet viser Madeleine slik eksperter mener hun ville sett ut som niåring. Hun forsvant sporløst i 2007. Foto: Sang Tan / AP / NTB scanpix
Kate and Gerry McCann med en etterlysningsplakat for datteren Madeleine i 2013. Bildet viser Madeleine slik eksperter mener hun ville sett ut som niåring. Hun forsvant sporløst i 2007. Foto: Sang Tan / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Jenta, med fornavnet Inga, forsvant sporløst da familien var på skogstur ved byen Stendal i delstaten Sachsen-Anhalt 2. mai 2015.

Til tross for omfattende søk og etterforskning har politiet ikke greid å finne ut hva som skjedde med femåringen. Nå undersøker tyske myndigheter om det kan være en kobling mellom denne saken og Madeleine McCann-saken. Den britiske jenta var tre år da hun forsvant fra en ferieleilighet i Portugal i 2007 mens foreldrene var på restaurant like ved.

Påtalemyndighetens kontor i Braunschweig i Niedersachsen opplyste denne uken at de etterforsker en 43 år gammel tysker i forbindelse med McCann-saken. Torsdag kom meldingen om at tysk påtalemyndighet antar at Madeleine McCann er død, og at mannen er mistenkt for drap.

43-åringen er tidligere dømt for seksuelle overgrep mot barn og for besittelse av overgrepsbilder av barn. Han soner nå en lengre dom for andre forbrytelser i Kiel.

Tysk politi har ennå ikke gitt opplysninger om hvorfor de mener mannen kan knyttes til McCann-saken og hvorfor de jobber ut fra en antakelse om at den britiske jenta er død.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer