Tysk general: Enorme russiske tap i Ukraina

En fremtredende tysk general sier at så mange som 300.000 russiske soldater er drept eller skadd i krigen mot Ukraina.

Ukrainske soldater langs elvebredden av Dnepr i nærheten av Kherson i oktober. Foto: Mstyslav Chernov / AP / NTB
Ukrainske soldater langs elvebredden av Dnepr i nærheten av Kherson i oktober. Foto: Mstyslav Chernov / AP / NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!


I et intervju med den tyske avisa Süddeutsche Zeitung sier den tyske generalen Christian Freuding at Russland har lidd enorme menneskelige og materielle tap i krigen.

– Ifølge vestlig etterretning har 300,000 russiske soldater blitt drept eller så hardt skadd at de ikke kan mobiliseres på nytt, sier Freuding i intervjuet som er publisert fredag.

Tidligere denne måneden viste lekket amerikansk etterretning et lignende tall på falneeller sårede russiske soldater – 315.000. En kilde med kjennskap til rapporten sa da til Reuters og AFP at det tilsvarer nær 90 prosent av det russiske militærpersonellet ved starten av krigen i 2022.

– Likevel fortsetter Russland å lykkes med å mobilisere soldater, inkludert bruken av fanger. I tillegg ser vi enorme investeringer i våpenindustrien, sier Freuding.

Russlands president Vladimir Putin har tidligere hevdet at de har mobilisert 486.000 soldater i 2023.

Freuding sier i tillegg at Russland viser større motstandsdyktighet mot sanksjoner enn vestlige land hadde trodd ved starten av krigen.

Mer om