Tysk fotballkeeper bøtelagt for homo-kommentar

Luzern-keeper Marius Müller kalte lagkameratene sine for «homser» i et intervju etter 1-4-tapet mot St. Gallen og er dømt til å betale 20.000 kroner i bot.

Marius Müller (midten) er dømt til å betale en bot på over 20.000 kroner for å ha kalt lagkameratene for «homser» etter de tapte 1-4 mot St. Gallen. Foto: Alexandra Wey / Keystone via AP/ NTB.
Marius Müller (midten) er dømt til å betale en bot på over 20.000 kroner for å ha kalt lagkameratene for «homser» etter de tapte 1-4 mot St. Gallen. Foto: Alexandra Wey / Keystone via AP/ NTB. Vis mer
Publisert

Den sveitsiske ligaen sier i en uttalelse at de ikke vil suspendere Müller ettersom de mener at uttalelsen hans var tankeløs, men ikke homofobisk.

Keeperen er likevel ilagt en bot på 2000 sveitserfranc, som tilsvarer 20.282 norske kroner.

Müllers uttalelser var rettet mot forsvarsspillerne på sitt eget lag, som han mente spilte altfor dårlig. I etterkant har både Müller selv og klubben hans, Luzern, beklaget for keeperens kommentarer. Klubben uttalte tirsdag at de har godtatt Müllers bot.

Luzern ligger på 7.-plass i den sveitsiske superligaen med fem poeng etter fire serierunder. Young Boys er serieledere med elleve poeng, men med én kamp mer spilt.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer