Tysk avis skrev saker på russisk. Nå er den blokkert

Russiske myndigheter har blokkert nettsiden til den tyske avisen Bild etter at avisen publiserte innhold på russisk om Russlands krigføring mot Ukraina.

Vladimir Putin. (Foto: Reuters/NTB)
Vladimir Putin. (Foto: Reuters/NTB) Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Det russiske medieovervåkningsorganet Roskomnadzor opplyste søndag at russere ikke lenger har tilgang til den tyske avisens nettutgave.

Det skjer etter at avisen publiserte flere rapporter på russisk om Russlands krig i Ukraina og landets glidning mot «totalitært diktatur». I tillegg skal Bild ha vist live-sendinger som ble tekstet på russisk.

– Beslutningen om å blokkere Bild er en bekreftelse på Bilds journalistiske arbeid for demokrati, frihet og menneskerettigheter, uttalte avisens sjefredaktør Johannes Boie søndag.

Russiske myndigheter har også stengt russernes tilgang til flere andre utenlandske medienettsteder, blant annet BBC, det europeiske nyhetsnettverket Euronews, den amerikanske radio- og TV-kanalen Voice of America og Radio Free Europe/Radio Liberty, den tyske kringkasteren Deutsche Welle og den latviske nettsiden Meduza.

De sosiale mediene Instagram og Facebook har allerede blitt blokkert i Russland etter at Roskomnadzor hevdet de ble brukt til å oppfordre til vold mot russiske soldater.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer