Libya

Tyrkiske soldater på vei til Libya

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier tyrkiske soldater nå er på vei til Libya etter at parlamentet i forrige uke ga grønt lys.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sender soldater til Libya for å støtte opp om landets internasjonalt anerkjente regjering. Foto: AP / NTB scanpix
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sender soldater til Libya for å støtte opp om landets internasjonalt anerkjente regjering. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

De tyrkiske soldatene skal opprette en operasjonssentral i det nordafrikanske landet, sa Erdogan i et intervju med CNN Turk søndag.

– Soldatene våre utplasseres der gradvis nå, bekreftet han.

Tyrkias nasjonalforsamling godkjente i forrige uke å sende både soldater og militært utstyr til Libya for å støtte oppunder den internasjonalt anerkjente regjeringen i landet.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og Fayez Serraj, leder for den FN-godkjente libyske regjeringen, undertegnet i november to kontroversielle avtaler om den militære bistanden.

Den ene avtalen omhandler utplassering av tyrkiske styrker, mens den andre omhandler militært og sikkerhetsmessig samarbeid. I bytte får Erdogan støtte for utvidelse av Tyrkia kontinentalsokkel i Middelhavet, der det er funnet store gassreserver.

Dette skjer til store protester fra Hellas og gresk Kypros.

Libyas nasjonalforsamling, som ikke støtter landets internasjonalt anerkjente regjering, stemte lørdag også mot den siste av de to avtalene.

De folkevalgte stemte også for å kutte alle forbindelser til Tyrkia og for å stille statsminister Serraj for retten for høyforræderi fordi han har bedt en annen stat om militær hjelp.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer