Tyrkia vil be om utlevering av 33 «terrormistenkte» fra Finland og Sverige

Tyrkia vil be om utleveringen av 33 «terrormistenkte» fra Sverige og Finland, sier landets justisminister.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan (midten) håndhilser på Natos generalsekretær Jens Stoltenberg etter å ha signert avtalen med Sverige og Finland som åpner for et svensk-finsk Nato-medlemskap. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan (midten) håndhilser på Natos generalsekretær Jens Stoltenberg etter å ha signert avtalen med Sverige og Finland som åpner for et svensk-finsk Nato-medlemskap. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB Vis mer
Publisert

Tyrkias krav kommer etter at de iforkant av på Nato-toppmøtet i Madrid undertegnet en avtale med Sverige og Finland om blant annet utlevering av terrormistenkte. Som motytelse lover Tyrkia å ikke motsette seg svensk og finsk Nato-medlemskap.

– Vi vil søke om utleveringen av terrorister fra de aktuelle landene innenfor rammen av den nye avtalen som ble signert av utenriksministrene fra Tyrkia, Sverige og Finland tirsdag, sier Tyrkias justisminister Bekir Bozdag til TV-kanalen NTV.

Tyrkia har i flere uker satt seg på bakbeina og nektet å godkjenne svensk og finsk medlemskap i forsvarsalliansen. Dette har de blant annet begrunnet med at de to landene støtter opp om det Tyrkia betegner som terrororganisasjoner.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer