Tyrkia varsler flere Nato-samtaler med Sverige og Finland

Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu varsler at det skal holdes flere møter med Sverige og Finland om landenes Nato-søknader.

Sveriges utenriksminister Tobias Billström, her på den internasjonale konferansen om bærekraftig utvikling i Arktis, Arctic Frontiers, i Tromsø i januar. Arkivfoto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
Sveriges utenriksminister Tobias Billström, her på den internasjonale konferansen om bærekraftig utvikling i Arktis, Arctic Frontiers, i Tromsø i januar. Arkivfoto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Vis mer
Publisert

– Vi er selvfølgelig klare for å gjøre det. Det er en god beskjed vi ønsker velkommen fra Tyrkia, sier Sveriges utenriksminister Tobias Billström, som mandag deltar på EUs utenriksministermøte i Brussel.

Det var på en pressekonferanse med USAs utenriksminister Antony Blinken tidligere mandag at Cavusoglu sa at Tyrkia er klare for flere møter med Sverige og Finland. Men han sa også at flere Nato-land må overbevise Sverige om å iverksette flere tiltak.

Billström opplyser også at giverkonferansen for Tyrkia som Sverige har tatt initiativ til, skal arrangeres i Brussel 16. mars. Initiativet er blitt godt mottatt i Tyrkia, ifølge den svenske utenriksministeren.

Billström forteller at den svenske regjeringen om kort tid kommer til å levere en såkalt tilslutningsproposisjon til Riksdagen, som må godkjennes av de folkevalgte for at Sverige skal kunne tre inn i Nato. Det samme gjorde Finland nylig.

– Vi jobbetr naturligvis med målet om at vi skal kunne bli medlem av Nato sammen med Finland, men dette er tross alt et spørsmål for den tyrkiske nasjonalforsamlingen, sier Billström.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer