Tyrkia sier Russland og Ukraina nærmer seg en avtale

Utenriksminister Mevlut Cavusoglu i Tyrkia sier Russland og Ukraina gjør fremskritt i forhandlingene, og de nærmer seg en avtale.

Utenriksminister Mevlut Cavusoglu i Tyrkia vil ikke kommentere detaljene i avtalen, men sier landene nærmer seg enighet. (Foto: Maxim Shemetov/ AP / NTB
Utenriksminister Mevlut Cavusoglu i Tyrkia vil ikke kommentere detaljene i avtalen, men sier landene nærmer seg enighet. (Foto: Maxim Shemetov/ AP / NTB Vis mer
Publisert

Tyrkia har påtatt seg rollen som mekler mellom de to landene, og Cavusoglu besøkte denne uken både Russland og Ukraina. I forrige uke var utenriksministrene til både Russland og Ukraina i Ankara for møter.

Cavusoglu sier at Tyrkia har vært i kontakt med de to forhandlingsdelegasjonene og at partene nærmer seg en avtale, men han vil ikke gå nærmere inn på detaljene om hva avtalen går ut på.

Tyrkia har også tilbudt seg å være vertskap for et møte mellom Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj og Russlands president Vladimir Putin.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer