Tyrkia med nytt reiseråd for USA og Europa

Tyrkia har utstedt et nytt reiseråd for USA og Europa, tilsynelatende som gjengjeldelse for lignende råd fra vestlige land.

Tyrkerne advares mot «farlige nivåer av religiøs intoleranse og hat i Europa». Foto: Presidential Press Office/Handout via REUTERS/File Photo
Tyrkerne advares mot «farlige nivåer av religiøs intoleranse og hat i Europa». Foto: Presidential Press Office/Handout via REUTERS/File Photo Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

USA og flere europeiske land har advart sine borgere mot å delta på store folkeansamlinger og bedt dem unngå turistmagneter.

I det tyrkiske utenriksdepartementets reiseråd advares tyrkere mot «farlige nivåer av religiøs intoleranse og hat i Europa». I en separat uttalelse lørdag heter det at det «nylig har vært verbale og fysiske angrep mot utlendinger og rasistiske handlinger begått i USA».

Regjeringen i Tyrkia har reagert kraftig på islamfiendtlige markeringer fra den høyreradikale aktivisten Rasmus Paludan. Han har satt fyr på Koranen utenfor Tyrkias ambassader i Stockholm og København.

Det har utløst demonstrasjoner i Ankara og Istanbul og økt den diplomatiske spenningen med Tyrkia, som lenge har nektet å gi grønt lys til Sveriges Nato-søknad.

Utenriksdepartementene i Norge, Sverige og Danmark oppfordret lørdag sine innbyggere i Tyrkia til å unngå steder med demonstrasjoner og store folkesamlinger.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer