Tyrkia hever styringsrenten til 30 prosent

Tyrkias sentralbank hevet torsdag styringsrenten til 30 prosent, den tredje rentehevingen i landet siden juni.

Tyrkiske myndigheter prøver desperat å dempe den stadig økende inflasjonen i landet. Torsdag hevet sentralbanken styringsrenten til 30 prosent. Foto: Khalil Hamra / AP / NTB
Tyrkiske myndigheter prøver desperat å dempe den stadig økende inflasjonen i landet. Torsdag hevet sentralbanken styringsrenten til 30 prosent. Foto: Khalil Hamra / AP / NTB Vis mer
Publisert

Tyrkia er desperat etter å dempe den stadig fallende lirekursen og den skyhøye inflasjonen i landet. Den tyrkiske inflasjonen var på nesten 59 prosent i august, ifølge det offisielle statistikkinstituttet.

Rentehevingen skjer samtidig som spekulasjonene øker om at G20-landet vil vende tilbake til en mer ortodoks pengepolitikk etter en lengre periode med økonomisk vanstyre.

Den tyrkiske liren, som har tapt over 30 prosent av sin verdi mot den amerikanske dollaren siden starten av året, var stort sett uendret etter rentehevingen.

Det siste tiåret har den tyrkiske liren tapt over 90 prosent av sin verdi mot dollaren.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer