Tyrkia angriper i Syria og Irak - Russland reagerer

Tyrkias forsvarsminister sa mandag at rundt 184 kurdiske militante er satt ut av spill i en offensiv mot terrorisme i Nord-Syria og Nord-Irak.

Tyrkias forsvarsminister sa mandag at rundt 184 kurdiske militante er satt ut av spill i en offensiv mot terrorisme i Nord-Syria og Nord-Irak. Her sitter forsvarsminister Hulusi Akar til høyre i bildet sammen med militære ledere i luftforsvarets hovedkvarter i Ankara søndag. Foto: Tyrkias forsvarsdepartement / AP / NTB
Tyrkias forsvarsminister sa mandag at rundt 184 kurdiske militante er satt ut av spill i en offensiv mot terrorisme i Nord-Syria og Nord-Irak. Her sitter forsvarsminister Hulusi Akar til høyre i bildet sammen med militære ledere i luftforsvarets hovedkvarter i Ankara søndag. Foto: Tyrkias forsvarsdepartement / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Siden begynnelsen av operasjon Claw-Sword har 184 terrorister blitt nøytralisert av støttekjøretøy på bakken og fly, sa forsvarsminister Hulusi Akar ifølge det statlige nyhetsbyrået Anadolu.

Samtidig ber en russisk sendemann Tyrkia om å vise beherskelse i Syria.

– Vi håper å overbevise våre tyrkiske kolleger om å avstå fra å ty til overdreven bruk av makt på syrisk territorium for å unngå eskalering av spenninger, sa Aleksandr Lavrentjev, Putins spesialutsending i Syria.

Han kom med uttalelsen i Kasakhstans hovedstad Astana, som er vertskap for et trepartsmøte mellom Russland, Tyrkia og Iran om Syria.

Operasjonen, som startet tidlig på søndag, er rettet mot den syriskkurdiske militsen YPG og Det kurdiske arbeiderpartiet PKK i Nord-Irak og Nord-Syria.

Akar sa at i løpet av den første fasen ble 89 mål, inkludert tilfluktsrom, bunkere og lagerbygg tilhørende militante kurdere, ødelagt.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har signalisert at landet hans vil starte bakkeoffensiver for å følge opp luftangrepene.

– Det må avgjøres hvor mange bakkestyrker som skal delta, og så vil det bli tatt skritt, siterer det statlige nyhetsbyrået Anadolu Erdogan.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer