Tyfon tvinger 900.000 til å evakuere i Kina

Tyfonen Saola traff det sørlige Kina tidlig lørdag morgen. Trass i at den har svekket seg, er nesten 900.000 mennesker evakuert.

Ryddearbeid etter at tyfonen Saola herjet Hongkong med kraftig vind og regn. Tyfonen har tvunget nesten 900.000 mennesker til å evakuere på den kinesiske sørkysten. Foto: Billy H.C. Kwok / AP / NTB
Ryddearbeid etter at tyfonen Saola herjet Hongkong med kraftig vind og regn. Tyfonen har tvunget nesten 900.000 mennesker til å evakuere på den kinesiske sørkysten. Foto: Billy H.C. Kwok / AP / NTB Vis mer
Publisert

Tyfonen Saola traff det sørlige Kina tidlig lørdag morgen. Trass i at den har svekket seg, er nesten 900.000 mennesker evakuert.

I store deler av Hongkong og i andre deler på den kinesiske sørkysten har butikker og skoler blitt stengt og kollektivtrafikken stanset.

Saola traff land i byen Zhuhai sør for Hongkong rundt klokka 3.30 lokal tid, ifølge myndigheter i Guangdong-provinsen. Noen timer i forveien hadde den minket i styrke etter å ha utløst det høyeste farenivået i Hongkong, noe som kun har skjedd 16 ganger siden andre verdenskrig.

Så langt er minst 55 personer behandlet på sykehus i Hongkong for skader knyttet til tyfonen. Det er også meldt om flere oversvømmelser og trær som er blåst over ende i storbyen.

Det ventes at Saola tar seg videre sørvestover langs kysten før den blåser ut mot havet. Fredag ble 780.000 innbyggere i Guangdong evakuert fra områder som ble ansett som i faresonen, mens ytterligere 100.000 ble evakuert i naboprovinsen Fujian.

Tidligere i uka rammet Saola Filippinene, der titusenvis måtte evakuere boligene sine på grunn av oversvømmelser.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer