Tyfon traff Taiwan to ganger

Kraftig vind og regnvær møtte innbyggerne da tyfonen Haikui feide inn over Taiwan for andre gang i natt.

Kraftig regnvær har preget Taiwan gjennom helgen. Tyfonen Haikui traff først øya søndag, og på nytt tidlig mandag morgen. Foto: Chiang Ying-ying / AP / NTB
Kraftig regnvær har preget Taiwan gjennom helgen. Tyfonen Haikui traff først øya søndag, og på nytt tidlig mandag morgen. Foto: Chiang Ying-ying / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Tyfonen traff først øya søndag og feide over den sentrale fjellkjeden Deretter så det ut til at uværet forlot øya, men det kom tilbake natt til mandag, denne gang ved Kaohsiung sørvest på øya. Deretter ble tyfonen nedgradert til kraftig tropisk storm.

Det har ikke kommet meldinger om omkomne, men i morgentimene mandag var det synlige ødeleggelser i fylket Taitung, der tyfonen først traff land søndag. Det var første gang en tyfon hadde truffet Taiwan på fire år.

– Jeg har bodd her lenge og har aldri sett slike vindkast, sier 55 år gamle Chen Hai-feng i Donghe i Taitung.

Tusener av innbyggere ble evakuert fra flere områder på øya i forkant av tyfonens ankomst, spesielt i jordskredutsatte fjellregioner. Hundrevis av flygninger ble innstilt. Titusener av husstander mistet midlertidig strømmen.

Haikui nærmet seg senere mandag morgen Tainan på øyas vestside. Prognosene går ut på at uværet beveger seg videre over Taiwanstredet mot det kinesiske fastlandet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer