- Tydelige tegn til fallende priser

Nordea hadde fortsatt utlånsvekst i tredje kvartal på tross av trangere tider. Banken oppgir at de nå ser tydelige tegn til fallende boligpriser.

Boliger i Sørenga i Oslo.Foto: Javad Parsa / NTB
Boliger i Sørenga i Oslo.Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert

I årets tredje kvartal økte Nordea Norge utlån til privatkunder med 1,3 prosent til 389 milliarder kroner, men veksten har dempet seg gjennom året.

Det er fortsatt stor pågang etter finansieringsbevis fra kunder, men boligmarkedet viser tegn til lavere aktivitet og fallende priser, skriver den norske delen av konsernet i en pressemelding.

– Vi ser tydelige tegn til fallende priser på tvers av landet. Samtidig er det pågang etter mindre leiligheter og i sentrumsnære områder. Mange tar kontakt og ønsker å forstå hvilke muligheter de har til å kjøpe bolig uten å ta for stor risiko, sier administrerende direktør Snorre Storset i Nordea Norge.

Norske husholdninger har begynt å dempe forbruket, og vi merker også at det er flere som tar kontakt for råd om egen økonomi, sier Storset.

Samtidig er har det samlede innskudd fra husholdninger økt med 3 milliarder kroner i løpet av kvartalet, og hittil i år har innskudd fra privatpersoner økt med 5,4 prosent.

Torsdag la det nordiske konsernet også fram sine kvartalsresultater. Der kommer det fram at Nordea tjente 1,8 milliarder euro i tredje kvartal og hadde renteinntekter på 1,9 milliarder euro. Resultatet tilsvarer rundt 21 milliarder norske kroner med dagens kurs.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer