Boeing 737 MAX-8-flystyrten

– Tydelige likhetstrekk mellom Boeing-flyene som styrtet

Det er funnet flere likhetstegn mellom flystyrten i Etiopia og en flystyrt i Indonesia i fjor. Begge ulykkesflyene var relativt nye Boeing 737 MAX 8-modeller.

Bildet viser stedet i Etiopia der Ethiopian Airlines Boeing 737 MAX 8-maskinen styret forrige søndag. Foto: AP/NTB scanpix
Bildet viser stedet i Etiopia der Ethiopian Airlines Boeing 737 MAX 8-maskinen styret forrige søndag. Foto: AP/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det viser data fra ferdsskriveren til flyet fra Ethiopian Airlines som styrtet sist søndag, opplyser den etiopiske transportministeren Dagmawit Moges.

– Klare likheter er registrert mellom styrten til Ethiopian Airlines rute 302 og Indonesian Lion Air rute 61. Dette skal undersøkes i den videre etterforskningen, sier hun og legger til at en foreløpig rapport om styrten blir offentliggjort i løpet av 30 dager.

Granskes i Frankrike

Det er den franske flyhavarikommisjonen (BEA) som har fått ansvaret for den videre etterforskningen etter flystyrten i Etiopia forrige søndag.

De svarte boksene, som i virkeligheten er oransje og inneholder flyets ferdskriver og taleregistrator, kom fram til Paris torsdag. Arbeidet var i gang fredag, men det er usikkerhet om hvor mye informasjon det vil være mulig å hente ut av taleregistratoren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer