Twitter tar grep mot regelbrudd fra politikere

Twitter innfører tiltak mot regelbrudd begått av politikere. USAs president Donald Trump er blant dem som kan bli rammet.

President Donald Trump bruker Twitter aktivt for å nå ut til over 61 millioner følgere. Foto: AP / NTB scanpix
President Donald Trump bruker Twitter aktivt for å nå ut til over 61 millioner følgere. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Tidligere har vi tillatt visse meldinger som har brutt med våre regler, å forbli synlig på Twitter fordi det var i offentlighetens interesse. Men det var uklart når og hvordan vi kom fram til disse beslutningene, skriver Twitter i et blogginnlegg torsdag.

– For å rydde opp i det, innfører vi en ny regel som vil bidra til bedre oppklaring i slike situasjoner, og som åpner for at vi kan dele mer om når og hvordan vi bruker regelen, heter det i blogginnlegget.

Verifiserte politikere og embetsfolk som har over 100.000 følgere vil få innlegg som er i strid med Twitters regelverk, mørklagt med en beskjed om at meldingen er et brudd på Twitters regler. Beskjeden kan klikkes bort og så får man se meldingen i sin helhet.

Twitter skal også nedprioritere meldinger som bryter reglene slik at de blir sett av færre folk.

Onsdag kritiserte Trump selskapet for å ha blokkert en melding. Twitter viser tilbøyelighet overfor Demokratene og hat overfor Republikanerne, hevdet han.

– Det Twitter gjorde mot meg er utrolig. Jeg har millioner av følgere, men jeg kan fortelle at Twitter gjør det veldig vanskelig for folk å følge meg på Twitter, og de gjør det veldig vanskelig for meg å nå fram med budskapet, skrev han.

Twitter og andre sosiale medier har i økende grad begynt å slå ned på hatske innlegg, ekstremistpropaganda og konspirasjonsteoretikere.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer