Twitter har sparket halvparten av staben

Omtrent halvparten av Twitters 7.500 ansatte ble fredag oppsagt, viser internt dokument. Nå varsler de søksmål mot selskapet.

De ansatte i Twitter ble fredag bedt om å holde seg hjemme. Musk er i gang med å si opp folk i sitt nylig oppkjøpte selskap. Arkivfoto: Jeff Chiu / AP / NTB
De ansatte i Twitter ble fredag bedt om å holde seg hjemme. Musk er i gang med å si opp folk i sitt nylig oppkjøpte selskap. Arkivfoto: Jeff Chiu / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Om lag halvparten av arbeidsstokken vil bli omfattet, står det i en epost som er sendt til dem som har mistet jobben etter at Elon Musk overtok selskapet.

Nyhetsbyrået AFP har sett eposten, og flere amerikanske medier meldte tidligere fredag at halvparten av de ansatte har mottatt et brev om oppsigelse fra den nye eieren.

Enkelte ansatte har tvitret at de allerede har mistet tilgangen til sine epostkontoer på jobben. Både de og andre har lagt ut støttemeldinger under emneknaggen #OneTeam.

Elon Musk er Twitters nye eier. Arkivfoto: Ringo H.W. Chiu / AP / NTB
Elon Musk er Twitters nye eier. Arkivfoto: Ringo H.W. Chiu / AP / NTB Vis mer

De ansatte hevder at oppsigelsene er ulovlige ettersom det er i strid med både føderal lov og loven i delstaten California å si opp ansatte uten 60 dagers varsel, skriver nyhetsbyrået Bloomberg.

Musk, som er verdens rikeste mann, gjennomførte nettopp milliardoppkjøpet av det sosiale mediet. Han var raskt ute med å fjerne medlemmer av toppledelsen.

Blant dem som så langt har fått sparken, er øverste sjef Parag Agrawal, økonomisjefen Ned Segal og policysjef Vijaya Gadde. Musk har også kvittet seg med styret.

Mens oppsigelsesprosessen pågår, er Twitters hovedkontor i San Francisco stengt, og alle ansatte er sendt hjem.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer