Hacking

Twitter bekrefter at ansatte ble manipulert

Hackere manipulerte Twitter-ansatte for å få tilgang til kontoene til en rekke høyprofilerte brukere, bekrefter selskapet, som skammer seg over det som skjedde.

Hackere manipulerte Twitter-ansatte for å ha manøvrere seg på innsiden av selskapets omfangsrike sikkerhetsmur og sende ut meldinger i de ekte kontoinnehavernes navn. Foto: Richard Drew / AP / NTB scanpix
Hackere manipulerte Twitter-ansatte for å ha manøvrere seg på innsiden av selskapets omfangsrike sikkerhetsmur og sende ut meldinger i de ekte kontoinnehavernes navn. Foto: Richard Drew / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Twitter-kontoene til blant andre Joe Biden, Barack Obama og Elon Musk ble brukt i det oppsiktsvekkende bitcoinbedrageriet i USA denne uka.

– Vi vet at de fikk tilgang til verktøyer som bare er tilgjengelig for våre interne brukerstøtteteam, for å angripe 130 Twitter-kontoer, sier selskapet i en uttalelse lørdag.

For 45 av kontoene klarte hackerne å endre passord, logge inn og sende Twitter-meldinger, tilføyer selskapet.

Apple og Kanye West

Meldingene som skulle lokke folk til å sende bitcoins til hackerne, ble onsdag tvitret fra de offisielle Twitter-kontoene til Apple, Uber, Bill Gates, Kanye West og mange andre.

Twitter ble tvunget til å stenge et stort antall kontoer for å begrense skaden, også flere enn de som var direkte rammet. Angrepet vakte sterke reaksjoner i USA og bekymring rundt sikkerheten i selskapet som fungerer som megafon for politikere fram mot presidentvalget i november.

100.000 dollar

Det føderale politiet FBI har varslet at de vil se på saken, og Kongressen forlanger en forklaring.

De falske meldingene gikk ut på at en bitcoinbetaling til en anonym adresse ville gi det dobbelte beløpet tilbake.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer