Vil forby tv-reklame for internasjonale pengespill

- TV3, Viasat 4, TV6, MAX, VOX, FEM og Eurosport kan forsvinne fra norske TV-skjermer

Regjeringen vil slå ned på «enorme mengder» reklame for utenlandske pengespill og legger nå ut et forslag til lovforbud på høring.

Norsk Tipping er den eneste aktøren som har rett til å tilby pengespill i Norge. Nå vil regjeringen slå ned på reklame for utenlandske spilltjenester på norske skjermer. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Norsk Tipping er den eneste aktøren som har rett til å tilby pengespill i Norge. Nå vil regjeringen slå ned på reklame for utenlandske spilltjenester på norske skjermer. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det er bare aktører som har lisens til å arrangere pengespill i Norge, som har tillatelse til å reklamere for sine spill. Og her i landet er det Norsk Tipping, Norsk Rikstoto og enkelte private lotterier som har lov til å reklamere for pengespill.

– Likevel ruller enorme mengder pengespillreklame over TV-skjermene i norske hjem hver uke, heter det i en pressemelding fra Kulturdepartementet.

Nå sender kulturminister Trine Skei Grande (V) ut et lovforslag på høring, der det gjennom kringkastingsloven skal slås ned på reklame for pengespill som ikke har tillatelse i Norge, på norske fjernsyns- og strømmetjenester. Medietilsynet skal få hjemmel til å pålegge eksempelvis TV- og strømmedistributører å «hindre eller vanskeliggjøre tilgangen til markedsføring av pengespill».

En person som ser på TV gjennomsnittlig to timer hver dag, kunne bli eksponert for omkring 24 pengespillreklamer på én uke, viser en rapport som Rambøll laget for Lotteritilsynet i fjor.

– Medietilsynet ser i utgangspunktet positivt på en slik innstramming av lovverket som gir oss en reell hjemmel til å stoppe markedsføring av pengespill som ikke er tillatt i Norge, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer