Neymar

TV-kanal: Kvinnen bak voldtekts­anklagene mot Neymar må bytte advokat

Advokatene som har representert kvinnen som hevder å ha blitt voldtatt av fotballstjernen Neymar, skal ha trukket seg fra saken, ifølge en brasiliansk TV-kanal.

Neymar er i politiets søkelys. Foto: NTB scanpix / AFP
Neymar er i politiets søkelys. Foto: NTB scanpix / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årsaken skal være det advokatfirmaet omtaler som motsetninger i kvinnens forklaring.

Til den brasilianske TV-stasjonen Globo TV hevder advokatfirmaet Fernandes e Abreu at kvinnen i de innledende samtalene med dem sa at hun hadde samtykket til å ha sex med fotballstjernen på et hotell i Paris, men at han så ble voldelig og angrep henne.

Advokatfirmaet hevder videre at kvinnen i den påfølgende anmeldelsen til brasiliansk politi «beskriver det som skjedde som en voldtekt, hvilket er en helt annen anklage».

Kvinnen skal ha tatt kontakt med brasiliansk politi og anklaget Neymar for å ha voldtatt henne på et hotell i Paris 15. mai. Fotballstjernen har avvist anklagene i en video på sin Instagram-konto. Det har også blitt gjenstand for politiets etterforskning.

Politiet vil ifølge nyhetsbyrået AP at Neymar skal forklare seg om videoen der fotballstjernen viser tekstmeldinger og bilder fra og av kvinnen som har fremsatt voldtektsanklagene.

– Jeg er beskyldt for voldtekt. Det er et stort ord, et meget sterkt ord, men jeg beskyldt for det, sier Neymar.

– Det overrasker meg, for voldtekt er en virkelig stygg og sørgelig ting, og alle som kjenner meg vet hva slags person jeg er, og at jeg aldri vil gjøre noe sånt, fortsetter han i videoen.

Den er siden fjernet fra Instagram, som følge av at den også inneholder seksuelt innhold av de to.

Neymars far Neymar da Silva Santos er klar på at sønnen ikke angrer å ha lagt ut videoen som politiet nå ser nærmere på.

– Jeg foretrekker å bli rettsforfulgt for IT-kriminalitet framfor en voldtektsanklage, sier faren, og legger til at sønnen hadde behov for raskt å forsvare seg.

Det skal ha vært foranledningen til at videoen ble publisert.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer