TV-aksjon 2019 er for CARE. I år samles det inn for kvinner som lever i sårbare områder. Det er muligheter for å betale med Vipps. Foto: Berit Roald/NTB scanpix.
TV-aksjon 2019 er for CARE. I år samles det inn for kvinner som lever i sårbare områder. Det er muligheter for å betale med Vipps. Foto: Berit Roald/NTB scanpix. Vis mer

TV-aksjonen 2019 – Nå kan du vippse

Du trenger ikke ta ut penger før bøssebærerne kommer.

Publisert

(SOL.no): TV-aksjonen NRK 2019 går til CAREs arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder.

Pengene som blir samlet inn skal gi kvinner mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt.

Årets TV-aksjon er søndag 20. oktober.

Bøssebærerne går rundt i Norge mellom klokka 16:00 og 18:00. De tar imot kontanter som vanlig, da også gamle sedler om du har det liggende.

Men du trenger ikke å ta ut penger hvis du har et ønske om å gi. Du kan gi støtte med Vipps på mobilen.

Slik vippser du til TV-aksjonen:

Når klokka slår 18:00 vil vippsnummeret bli lagt ut offentlig. Du kan altså ikke vippse som privatperson før bøssebærerne har gått runden sin.

– Dette er fordi vi gjerne vil at bøssebærerne møter folk som gir når de først er ute og banker på dørene, sier Maren Bleskestad, kommunikasjonsleder i CARE til Sol.no.

Du trenger heller ikke vente til 20. oktober med å gi.

Det finnes to muligheter til å gi penger til TV-aksjonen allerede nå:

  1. Du kan din egen innsamlingsaktivitet. Dette kan du gjøre uansett om du er privatperson eller virksomhet.
  2. Bedrifter, organisasjoner, skoler, barnehager, trossamfunn og stiftelser kan også gi allerede nå.

TV-aksjonen

  • TV-aksjonen NRK har blitt arrangert én søndag i oktober hvert år siden 1974. I år går TV-aksjonen av stabelen 20. oktober.
  • Årets TV-aksjon går til CAREs arbeid for kvinners rettigheter. 400 000 kvinner skal få mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt.
  • TV-aksjonen NRK er verdens største innsamlingsaksjon. Hvert år besøker 100 000 bøssebærere samtlige av Norges 2,3 millioner hjem. Over 7 000 frivillige jobber fram mot aksjonsdagen for å mobilisere 100 000 bøssebærere.
  • Siden 1974 har det norske folk samlet inn over ni milliarder kroner som har gitt titalls millioner mennesker livsviktig hjelp.

Kilde: Blimed.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.