TV-aksjonen 2019 – Nå kan du vippse

Du trenger ikke ta ut penger før bøssebærerne kommer.

TV-aksjon 2019 er for CARE. I år samles det inn for kvinner som lever i sårbare områder. Det er muligheter for å betale med Vipps. Foto: Berit Roald/NTB scanpix.
TV-aksjon 2019 er for CARE. I år samles det inn for kvinner som lever i sårbare områder. Det er muligheter for å betale med Vipps. Foto: Berit Roald/NTB scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(SOL.no): TV-aksjonen NRK 2019 går til CAREs arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder.

Pengene som blir samlet inn skal gi kvinner mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt.

Årets TV-aksjon er søndag 20. oktober.

Bøssebærerne går rundt i Norge mellom klokka 16:00 og 18:00. De tar imot kontanter som vanlig, da også gamle sedler om du har det liggende.

Men du trenger ikke å ta ut penger hvis du har et ønske om å gi. Du kan gi støtte med Vipps på mobilen.

Slik vippser du til TV-aksjonen:

 • Gå først inn på Vipps-appen på mobilen din.
 • Trykk på «Kjøp og betal».
 • Skriv inn nummeret du får av bøssebæreren.
 • Du kan også scanne inn QR-koden som er på bøssa. Trykk der det står «Skann».
 • Skriv inn beløp og send.
 • Beløpet blir registrert på kommunen du befinner deg i.

Når klokka slår 18:00 vil vippsnummeret bli lagt ut offentlig. Du kan altså ikke vippse som privatperson før bøssebærerne har gått runden sin.

– Dette er fordi vi gjerne vil at bøssebærerne møter folk som gir når de først er ute og banker på dørene, sier Maren Bleskestad, kommunikasjonsleder i CARE til Sol.no.

Du trenger heller ikke vente til 20. oktober med å gi.

Det finnes to muligheter til å gi penger til TV-aksjonen allerede nå:

 1. Du kan din egen innsamlingsaktivitet. Dette kan du gjøre uansett om du er privatperson eller virksomhet.
 2. Bedrifter, organisasjoner, skoler, barnehager, trossamfunn og stiftelser kan også gi allerede nå.

TV-aksjonen

 • TV-aksjonen NRK har blitt arrangert én søndag i oktober hvert år siden 1974. I år går TV-aksjonen av stabelen 20. oktober.
 • Årets TV-aksjon går til CAREs arbeid for kvinners rettigheter. 400 000 kvinner skal få mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt.
 • TV-aksjonen NRK er verdens største innsamlingsaksjon. Hvert år besøker 100 000 bøssebærere samtlige av Norges 2,3 millioner hjem. Over 7 000 frivillige jobber fram mot aksjonsdagen for å mobilisere 100 000 bøssebærere.
 • Siden 1974 har det norske folk samlet inn over ni milliarder kroner som har gitt titalls millioner mennesker livsviktig hjelp.

Kilde: Blimed.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer