TV 2-journalist rammet av sykdom: Slutter

Journalist Gerhard Helskog slutter i TV 2, tre år etter at han fikk påvist sykdommen Parkinsons.

Oslo 20200525. Årets hederspris til Gerhard Helskog (TV 2) under utdelingen av Årets redaktører i Oslo og Akershus.Foto: Trygve Indrelid / NTB
Oslo 20200525. Årets hederspris til Gerhard Helskog (TV 2) under utdelingen av Årets redaktører i Oslo og Akershus.Foto: Trygve Indrelid / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helskog (58) har ledet noen av TV-kanalens mest profilerte programmer, som Dokument 2, Bak din rygg, Rikets tilstand og Vårt Lille Land.

I et intervju med God Morgen, Norge forteller han torsdag om hvordan han oppdaget symptomene for første gang for tre år siden. På et stort lederseminar hos TV-kanalen ble han svimmel og opplevde kraftige skjelvinger på hendene. Ikke lenge etterpå fikk han diagnosen.

– Det finnes ingen kur. Alt jeg kan gjøre er å prøve å bremse utviklingen, sier Gerhard.

Parkinsons er en alvorlig sykdom som oppstår når visse nerveceller i hjernen slutter å lage nok dopamin. Mangel på denne kjemiske substansen fører til at det er vanskelig å kontrollere musklene og gir skjelvinger.

Etter diagnosen har han fortsatt å jobbe, men nå går det ikke lenger.

– Jeg har levd et fantastisk rikt journalist-liv og er takknemlig for alle mulighetene jeg har fått. Det har vært dypt meningsfylt. Nå må jeg finne andre måter å være til nytte, i det små. Det er en tid for alt, sier han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer