TV 2-Alsaker: – Ser ikke bort fra at United-styret har bestemt seg

Øyvind Alsaker tror ikke nødvendigvis at et par feilskjær i storkamp-maratonet som venter vil rive ned det Ole Gunnar Solskjær har bygget i Manchester United.

Øyvind Alsaker ser ikke bort fra at Ole Gunnar Solskjær allerede er tiltenkt jobben som United-manager på fast basis. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Øyvind Alsaker ser ikke bort fra at Ole Gunnar Solskjær allerede er tiltenkt jobben som United-manager på fast basis. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

I løpet av den neste drøye måneden blir Solskjærs revitaliserte United-mannskap for alvor satt på prøve. Ved siden av mesterligamøter med Paris Saint-Germain venter Chelsea i FA-cupen og Premier League-møter med blant andre Liverpool, Arsenal og Manchester City.

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker er ikke overbevist om at utfallet av «helvetesmåneden» blir avgjørende for om Solskjær innleder neste sesong som United-manager.

– Det er ikke sikkert det står og faller med denne måneden. Resultatene er én ting, men mye handler også om hvordan United framstår nå. Med mot og offensivitet. Det var mangelvare i Mourinho-tiden, sier han til NTB.

Funnet sjelen

Den britiske tabloidavisen The Sun hevdet mandag å kjenne til at styret i Manchester United allerede har bestemt seg for at Solskjær får jobben som manager på Old Trafford på fast basis.

Avisen viser ikke til noen åpne kilder, men skriver at kristiansunderen skal ha overbevist de høyre herrer i United om at han er mannen å satse på.

– Det ser jeg ikke bort fra i det hele tatt at stemmer. Der mange så det som risikabelt å ansette Solskjær, er det nå blitt forbundet med risiko å gå forbi ham, sier Øyvind Alsaker.

Han mener Solskjær gjennom eksepsjonelle resultater på svært kort tid har etablert en fallhøyde United-styret ikke kan se bort fra.

Følelsen av stolthet er i tillegg tilbake på Old Trafford.

– Klubben har funnet igjen sjelen sin. Det er ingen liten bragd på to måneden, sier TV 2-kommentatoren.

Urealistisk

United er så langt ubeseiret under Solskjærs ledelse. Ti seirer og én uavgjort har det blitt på 11 kamper. Lørdag ble det 3-0-seier borte mot Fulham i Premier League.

Dermed har Solskjærs mannskap kun Manchester City, Liverpool og Tottenham foran seg på tabellen.

– Topp fire var helt urealistisk da han startet. Det samme var avansement i mesterligaen. Nå ser begge deler sannsynlig ut, sier Alsaker.

– Det kan selvsagt bli tøft til slutt, men United er like fullt i en posisjon de ikke kunne drømme om da Solskjær kom inn, tilføyer han.

Tirsdag er PSG motstander i den første av to åttedelsfinaler i mesterligaen. Alsaker mener kvartfinaleplass må kunne betegnes som suksess for United med tanke på situasjonen klubben var i før jul.

Tror ikke på havari

Etter lørdagens kamp mot Fulham fikk Solskjær og spillerne besøk i garderoben av klubbeier Avram Glazer. Kristiansunderen ville i etterkant ikke si noe om han i nær framtid skal ha et lengre møte med amerikaneren.

Dermed vil spekulasjonene om 45-åringens framtid i managerstolen på Old Trafford fortsette.

TV 2-kommentator Alsaker ser ikke bort fra at United vil måtte tåle «en smell eller to» i tiden som kommer, men tror ikke Solskjær-toget sporer av.

– Det er vanskelig å se for seg at det rakner, sier han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer