TYSKLAND:

Tusenvis kan ha fått saltløsning istedenfor coronavaksine

Rundt 8.500 tyskere bes om å bestille ny vaksinetime, etter at det har kommet fram at en sykepleier kan ha gitt dem saltløsning istedenfor coronavaksine.

Så mange som 8.500 tyskere kan ha blitt injisert med saltløsning istedenfor coronavaksine i mars og april i år, skriver Der Spiegel. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
Så mange som 8.500 tyskere kan ha blitt injisert med saltløsning istedenfor coronavaksine i mars og april i år, skriver Der Spiegel. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

De rammede holder til i Friesland-distriktet i delstaten Niedersachsen nord i landet, skriver Der Spiegel.

Kvinnen var engasjert av Røde Kors ved et vaksinesenter i distriktet. Det ble fattet mistanke om utbyttingen av vaksinedosene allerede i april, men sykepleieren erkjente da kun å ha fylt saltløsning i seks vaksineflasker, angivelig for å dekke over at hun hadde mistet dem i gulvet mens hun fylte sprøyter.

De aktuelle dosene skal ha blitt gitt i mars og april. Det er helt ufarlig å få salløsning, men på det tidspunktet var det først og fremst eldre personer som ble vaksinert, og disse er mer utsatt for alvorlig sykdom som følge av covid-19.

Ifølge politiet har det gjennom etterforskning kommet fram opplysninger som tyder på at utbyttingen var med overlegg og langt mer omfattende enn først antatt. Motivet er uklart, men ifølge politiet skal kvinnen ha uttrykt skepsis til vaksiner.

Der Spiegel får opplyst at kvinnen i sosiale medier har sammenlignet covid-19 med influensa, og at hun via meldingstjenesten WhatsApp har delt en karikaturtegning som sirkulerte blant konspirasjonsteoretikere.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer