Tusener i demonstrasjon mot fjerning av fridag

Tusenvis av demonstranter samlet seg søndag i København for å protestere mot regjeringens plan om å fjerne en fridag.

Tusenvis av demonstranter samlet seg søndag i København for å protestere mot regjeringens plan om å fjerne en fridag. Foto: Emil Helms, Ritzau Scanpix / NTB
Tusenvis av demonstranter samlet seg søndag i København for å protestere mot regjeringens plan om å fjerne en fridag. Foto: Emil Helms, Ritzau Scanpix / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Store bededag er en offisiell dansk helligdag fjerde fredag etter påske, og det er denne som står for fall. Mette Frederiksens regjering vil sløyfe helligdagen og kompensere folk med lønn.

Nå mobiliserer fagbevegelsen i Danmark.

– Jeg håper regjeringen lytter og konstaterer at dette er et inngrep som de ikke bør gjennomføre, sier leder for Fagbevægelsens Hovedorganisation Lizette Risgaard. Hun ber dem vrake forslaget og heller kalle inn til forhandlinger.

Organisasjonen anslår at rundt 30.000 mennesker søndag møtte fram foran Christiansborgs slott, hvor Folketinget holder til. København-politiet sperret av flere gater, mens Anne Linnet sørget for musikken.

Sogneprest Marie Høgh mener forslaget er en maktdemonstrasjon.

– Overfor fagbevegelsen, overfor folkekirken, overfor lønnsmottakerne, overfor det arbeidende folk. Overfor det danske folk, sa hun fra talerstolen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer