Flere turister fikk søndag ettermiddag frastjålet verdisaker på Fram-museet og Kon-Tiki-museet på Bydgøy i Oslo. Avbildet er polarskipet Fram, som ble brukt i både Roald Amundsen og Fridtjof Nansens ekspedisjoner. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Flere turister fikk søndag ettermiddag frastjålet verdisaker på Fram-museet og Kon-Tiki-museet på Bydgøy i Oslo. Avbildet er polarskipet Fram, som ble brukt i både Roald Amundsen og Fridtjof Nansens ekspedisjoner. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

Politiet jakter tre gjerningsmenn

Turister rundstjålet på museer i Oslo

Flere turister har blitt frastjålet lommebøker og penger på Frammuseet og Kon-Tiki-museet på Bygdøy i Oslo. Politiet jakter på tre gjerningsmenn.

Publisert

Politiet mottok melding om tyveriene om lag 15.30 søndag ettermiddag.

– Dette har skjedd inne på museene, i områder hvor det ikke var overvåkingskameraer. En familie er blitt frastjålet 190 euro, mens en annen har mistet 700 danske kroner. Vi er i kontakt med de fornærmede, og vi hjelper de så langt det lar seg gjøre, sier oppdragsleder Håkon Nilsen i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet leter etter tre menn som er lyse i huden, mellom 35 og 45 år. Fergene som går fra museet til Rådhuskaia blir også sjekket av politiet.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.